Att renovera och bygga till eller om sitt eget hus eller boende är inget jobb. Inte heller är det något arbete. Visst, det är både mycket jobb och komma att ta många timmar i anspråk men jag väljer att se annorlunda på det

Jag skulle snarare vilja säga att det är en livstil, en livstil där inte bara målet är resans slut utan även resan dit under renoveringen. För om man bara ser det som ett hårt jobb att renovera så komma man snabbt att tröttna och ser allt det jobbiga framför sig mest som ett måste. Därför brukar försöka njuta av renoveringen och snickrandet och hellre se det som en längre resa, både för mig själv och huset i sig.

Trappor och vattenskada

För låt dig inte lura, allt tar längre tid än man tror och alltid är det något som går fel och inte blir som man tänkt sig. Till exempel när via plockade bort vårt gamla utslitna trappa till övervåningen och skulle installera vår nya som vi beställt av Alfs Snickeri som är just specialister på trappor Östersund. Otroligt duktiga hantverkare med fokus på kvalité och service. Hur som helst. När vi plockade bort den gamla trappan för att lämna plats till den nya så upptänkte vi ett läckage i ett vattenrör. Det måste pågått under många år då en hel del virke och reglar var rejält dåliga och behövde bytas ut.

Sådana här saker händer titt som tätt under en renovering och det måste man ta med i beräkningen, både vad gäller tid och rent ekonomiskt. Så med andra ord, ser det inte som ett jobb utan se till att det blir roligt att renovera och fixa till där hemma. På så sätt kommer du trivas med det och tycka det är roligt att bygga och snickra.